Bel direct: 0341 491 271

IJzerwaren

Handgereedschap

Elektrisch gereedschap

Elektrische machines

E-gereedschap toebehoren

Bevestigings-materialen

Klimaatbeheersing

Werkkleding & PBM

Schoeisel

Beregening

Tuin & Park

Afrastering

Leidingsystemen

Elektra

Verlichting

Sanitair

Hang & Sluitwerk

Bouwmateriaal

Verf & benodigdheden

Lijmen, kitten & tapes

Logistiek & Transport

Ladders & trappen

Werkplaatsinrichting

In & om het huis

Seizoenartikelen

Diversen

Aanbiedingen

Alle kortingen

Home TIPS VOOR DE OPTIMALE KNIEBESCHERMING

TIPS VOOR DE OPTIMALE KNIEBESCHERMING

Welke kniebeschermers heb je nodig voor het werk dat je doet

Als je een vloerenlegger bent begrijpt iedereen dat je veel kniebescherming nodig hebt. Maar welk niveau van bescherming heb je nodig als je geen vloerenlegger bent? Hoe kies je de beste kniebescherming? Bij het kiezen van een goede kniebeschermer zijn er twee aspecten van jouw werkzaamheden die belangrijk zijn; het aantal keren dat je per dag knielt/opstaat en de hoeveelheid tijd die je aaneengesloten op je knieën doorbrengt.

Werk je hoofdzakelijk binnen en kniel je incidenteel? Dan is een lichte en flexibele kniebeschermer geschikt voor jou. Dit type kniebescherming zit niet in de weg tijdens het werken, maar geeft toch wat bescherming voor die enkele keer dat je knielt.
Een type 2, level 0 beschermer is dan voldoende. Bij al het werk waarbij je meer knielt is een kniebeschermer met een hoger beschermingsniveau aan te raden.

Wanneer je wel eens knielt, maar weinig tijd op je knieën doorbrengt is een set allround kniebeschermers waarschijnlijk goed genoeg. Deze geven de bescherming die je nodig hebt (kies type 2, level 1) maar zijn niet gemaakt voor intensief gebruik. Over het algemeen zijn deze kniebeschermers ook redelijk flexibel, zodat je in comfort door kunt werken als je niet knielt.

Als je vaak knielt en weer opstaat  gedurende de dag en ook lange periodes op je knieën zit heb je een stel heavy-duty kniebeschermers nodig. Het beschermen van je knieën tegen de impact is in deze situatie het belangrijkst , omdat je knieën heel wat te verduren krijgen als je keer op keer op je knieën neerkomt. Zoek naar een kniebeschermer met sterke schokabsorberende kwaliteiten.

Als je lange tijd achter elkaar op je knieën werkt, maar niet vaak opstaat (zoals vloerleggers) dan is het belangrijk dat de kniebeschermer lang op zijn plaats blijft zitten en heel dempend werkt. Dit type kniebescherming is niet ontwikkeld om een regelmatige impact te weerstaan, maar om je knieën beschermd te houden als je op de vloer bezig bent.

 

Tips bij het kiezen

Heb je ooit kniebeschermers gehad die ‘plat’ werden na een paar werkdagen? Dan is die kniebeschermer niet geschikt voor jouw werkzaamheden. Als je een kniebeschermer kiest die ontworpen is voor de hoeveelheid en tijd van het knielen zul je ook een verschil zien in de levensduur van de kniebeschermer.

Niet al het werk binnen hetzelfde vakgebied is gelijk, dus kniebeschermers zijn ook niet voor iedereen gelijk. Een elektricien die veel draden langs de vloer trekt knielt bijvoorbeeld veel meer dan een elektricien die gespecialiseerd is in plafondverlichting. Zij zouden beiden een ander soort kniebescherming nodig hebben; de ene heavy-duty en de ander licht en flexibel. Dus in plaats van te kijken naar het vakgebied waar je in werkt, kun je je beter laten leiden door het werk dat je echt uitvoert op een dag bij het kiezen van goede kniebescherming.

Heb je het gevoel dat je precies tussen wal en schip (bijvoorbeeld tussen nauwelijks knielen en af en toe knielen) en weet je niet precies welke kniebescherming je moet kiezen? Ga dan voor de beschermer die net een beetje meer bescherming biedt, je knieën zullen je dankbaar zijn!

 

Materiaal en ontwerp

Bij kniebeschermers is het belangrijk dat ze zijn gemaakt voor het werk dat je doet en een perfecte pasvorm hebben, maar ook het design en materiaal  van de kniebeschermer kunnen veel invloed hebben op het beschermings niveau en het comfort. Hier vind je een aantal kenmerken waar je op kunt letten bij het kiezen van de perfecte kniebeschermer.

Vorm: Een goedgevormde kniebeschermer beschermt niet alleen het midden van de knie, maar sluit aan rondom de knie om de zijkanten ook te beschermen. Zoek naar kniebeschermers met een licht gebogen ontwerp en zijkant die omhoog staan.

Bevestiging: Hoe kun je de kniebeschermer op zijn plek houden? Voor optimale bescherming kies je een kniebeschermer die is voorzien van een manier om hem in de kniestukzak vast te zetten zodat niet heen en weer schuift tijdens het werk.

Flexibiliteit: Een flexibele kniebeschermer werkt comfortabeler omdat hij zich aanpast aan de positie waar je in zit. Hou wel in de gaten dat de kniebeschermer wel het beschermingsniveau heeft dat je nodig hebt.

Ventilatie: Op je knieën werken kan soms er warm zijn. Ventilatiekanalen in het kniestuk kunnen dan een grote invloed hebben op je werkcomfort.

Schokabsorptie: Verschillende materialen reageren verschillend op impact. Innovatieve materialen zoals D30 zijn ontwikkeld om flexibel te zijn tijdens het lopen en te verstijven wanneer ze een schok krijgen. Op deze manier absorbeert het materiaal het grootste deel van de schok inplaats van uw knie.

Duurzaamheid: Sommige materialen zijn duurzamer dan andere. Een lichtgewicht schuim (zoals PE) is waarschijnlijk minder duurzaam dan en stugger materiaal zoals Polyolefin.

 

Onderhoud van je kniebeschermers.

Als je eenmaal de ideale set kniebeschermers hebt gevonden kun je een aantal dingen doen om de levensduur te verbeteren. Je kniebeschermers onderhouden zorgt er niet alleen voor dat ze langer meegaan, maar zorgt er ook voor dat de bescherming op pijl blijft. Enkele tips:

  1. Was je werkbroek niet met de kniebeschermers nog in de zakken. Het is verleidelijk, maar je kniebeschermers gaan een stuk langer mee als je ze voor elke wasbeurt uit de zakken haalt.
  2. De meeste kniebeschermers kunnen gewassen geworden, zorg er alleen voor dat je geen agressieve wasmiddelen of heel heet water gebruikt. Handwas is het best.
  3. Vervang de kniebeschermers regelmatig. Kniebeschermers met scheuren of barsten zijn aan vervanging toe net als kniebeschermers die niet meer terugveren in hun oorspronkelijke vorm.

Ga hier naar de kniestukken.

 

 

Snelle levering Zeer uitgebreid assortiment Gratis verzending boven de € 100,- * 4.8

Niet gevonden wat je zocht?

Of laat ons voor je zoeken 0341 - 49 12 71

Volg ons op:

Webdevelopment: Haagen Web & App

Deze site gebruik cookies

Accepteren

Bekijk welke cookies wij gebruiken.