Bel direct: 0341 491 271

IJzerwaren

Handgereedschap

Elektrisch gereedschap

Elektrische machines

E-gereedschap toebehoren

Bevestigings-materialen

Klimaatbeheersing

Werkkleding & PBM

Schoeisel

Beregening

Tuin & Park

Afrastering

Leidingsystemen

Elektra

Verlichting

Sanitair

Hang & Sluitwerk

Bouwmateriaal

Verf & benodigdheden

Lijmen, kitten & tapes

Logistiek & Transport

Ladders & trappen

Werkplaatsinrichting

In & om het huis

Seizoenartikelen

Diversen

Aanbiedingen

Alle kortingen

Home Gehoorbescherming

TIPS VOOR DE OPTIMALE GEHOORBESCHERMING

Waarom is het belangrijk om gehoorschade bij jezelf te voorkomen?

Onze oren, en dan vooral het binnenoor, zijn complex en kwetsbaar. Ons gehoor gaat achteruit wanneer de trilhaartjes in het slakkenhuis overbelast of zelfs beschadigd geraken door geluidsdruk. Hoe harder het geluid, hoe meer van die trilhaartjes afsterven en hoe minder goed we horen.

 

Hoe bescherm je jezelf tegen gevaarlijk geluid?

Gehoorbescherming is verkrijgbaar in twee vormen: oorkappen en oordoppen. Oorkappen zijn handiger, omdat je ze niet in je oor hoeft te plaatsen en gemakkelijk op zet en af doet. Toch zijn in sommige gevallen oordoppen nodig. Op elk product wordt aangegeven tegen welk geluidsniveau wordt beschermd.

 

Hoeveel decibel is schadelijk voor het gehoor?

Geluiden vanaf 80 decibel kunnen schadelijk zijn. Geluiden van 120 decibel kunnen je gehoor direct beschadigen. Hoe schadelijk geluiden tussen 80 en 120 decibel zijn hangt af van hoe vaak en hoe lang je er naar luistert. Een voorbeeld: geluid van 80 decibel kun je 8 uur per dag (of 40 uur per week) 'veilig' horen.

 

Wat is de oorzaak van gehoorschade?

Te lang, te veel of te hard geluid beschadigt deze trilharen. Ze raken simpelweg overbelast door de extreme geluidsgolven, waardoor ze kapot gaan. Door beschadigde trilhaartjes is waarneming van geluid moeilijker en er ontstaat een constante piep in de oren: tinnitus.

 

Hoeveel decibel is toegestaan op de werkvloer?

De wet kent de volgende regels over geluid op de werkplek: Bij blootstelling aan een dagelijkse dosis boven de 80 dB(A) moet de werkgever gehoorbeschermers beschikbaar stellen. Bij dagelijkse blootstelling aan een dosis boven de 85 dB(A) zijn werknemers verplicht om gehoorbeschermers te dragen.

 

Hoe u uw beschermingsniveau selecteert:

Om u en uw gehoor zo veilig mogelijk te houden, moet u een beschermingsniveau kiezen dat niet te hoog en niet te laag is. Deze checklists helpen je bij het maken van je keuze:

Wanneer moet u overwegen een lager beschermingsniveau te kiezen?

De belichtingstijd is korter dan 4 uur. Het beschermingsniveau is gebaseerd op blootstelling aan geluid gedurende een werkdag van acht uur. Als de blootstelling korter is, kunt u overwegen een lager beschermingsniveau te kiezen. Je moet belangrijke informatie horen (van collega's, waarschuwingssignalen etc). Overweeg een lager beschermingsniveau te kiezen of gebruik een niveauafhankelijke beschermer. Als u gehoorverlies heeft. Met een gehoorbeperking kunt u in een rumoerige omgeving al moeite hebben met het verstaan ​​van spraak. Als je voor gehoorbeschermers de hoogste demping kiest, kun je nog moeilijker communiceren of waarschuwingssignalen horen.

Wanneer moet u overwegen een hoger beschermingsniveau te kiezen?

Als de ruis voornamelijk uit laagfrequente ruis bestaat, is de laagfrequente ruis moeilijker te blokkeren. Als u andere hoofdbescherming moet dragen, zoals een veiligheidsbril of gezichtsmasker. Zorg er bij het combineren van gehoorbescherming met dit type apparatuur voor dat de prestaties niet nadelig worden beïnvloed. Als er andere geluidsbronnen in de buurt zijn.

 

Gehoorbescherming met muziek.

Tegenwoordig kun je ook voor gehoorbescherming met Bluetooth kiezen voor streamen van muziek. Via Bluetooth kun je verbinding maken met je telefoon voor draadloze muziekstreaming en maar ook voor telefoongesprekken. Je gehoor wordt beschermd terwijl je geniet van je favoriete muziek met een uitstekende geluidskwaliteit, en met de ingebouwde spraakmicrofoon kun je bellen. Als accessoire is een zwanenhals microfoon leverbaar voor degenen die behoefte hebben aan duidelijkere spraakkwaliteit bij veel omgevingsgeluid. Active listening microfoons in elke oorkap zorgen voor uitstekend richtinggevoelig horen, bieden natuurlijk geluid en stellen je in staat om gesprekken, waarschuwingssignalen en andere belangrijke informatie te horen zonder afbreuk te doen aan de bescherming

 

 

 

 

 

 

 

 

Snelle levering Zeer uitgebreid assortiment Gratis verzending boven de € 100,- * 4.8

Niet gevonden wat je zocht?

Of laat ons voor je zoeken 0341 - 49 12 71

Volg ons op:

Webdevelopment: Haagen Web & App

Deze site gebruik cookies

Accepteren

Bekijk welke cookies wij gebruiken.